Projectstoffering PVC

De afkorting PVC staat voor: Poly Vinyl Chloride.

PVC wordt geproduceerd op basis van twee natuurlijke grondstoffen: aardolie en zout.
PVC is een thermoplast die voor 57% uit chloor (uit zout) en voor 43% uit koolstof en waterstof (uit olie/gas) via ethyleen) bestaat.

PVC vloeren zijn kunststof vloeren, deze vloeren worden op de markt gebracht in verschillende uitvoeringen. Het vinyl zoals het in de woning wordt geïnstalleerd is hiervan wel de bekendste.
Dit vinyl is opgebouwd uit verschillende lagen van verschillende materialen.
Er zijn echter nog een aantal familieleden van deze groep. De Homogene vinyl is er een van, een vinyl die geheel vervaardigd is uit pvc materiaal, dan is er nog een groep die opgebouwd is uit diverse lagen pvc.
In vaktermen wordt dit een pvc vloer genoemd. De homogene vinyl noemen we vol vinyl en de vinyl opgebouwd uit verschillende lagen noemen we vinyl.

In de verwerking en toepassing zitten duidelijke verschillen en zijn de soorten niet met elkaar te vergelijken. Voor vloerontwerp kan men tot spectaculaire hoogstandjes komen.

Vinyl komt voor in verschillende maatvoeringen, de homogene echter alleen op een maximale breedte van 200 cm. De banen kunnen aan elkaar gelast worden.
PVC is in stroken, tegels, biezen e.d. te verkrijgen, in verschillende handzame maten. Dit is omdat pvc in deze vorm niet opgerold kan worden, de materialen worden op maat gestanst of met een waterjet gesneden.

Het aanbrengen van homogene vinyl en pvc kan men beter door de vakman laten uitvoeren.